La Diputació invertirà 75.000 € en el Palau

La Diputació de Castelló va anunciar el passat 26 de juliol una inversió de 75.000 euros destinada a les actuacions de recuperació del Palau Castell de Betxí, que se sumaran a la subvenció de l’1,5% atorgada pel Ministeri de Foment.

claustre_palauLa nova inversió en el Palau de Betxí haurà de servir per a completar l’actuació que s’efectuarà amb la subvenció del 1,5% del Ministeri de Foment de 418.000 euros en la II Fase de Rehabilitació. Així, la institució provincial va portar al Ple del passat dimarts, 28 de juliol, una modificació de crèdit per tal de poder dur a terme una línia de col·laboració amb l’Ajuntament, després de la trobada mantinguda pel president Javier Moliner amb l’alcalde Alfred Remolar.

El vicepresident de la Diputació Miguel Barrachina, va explicar que “com al seu dia ja va dir el president Moliner, estem compromesos amb la rehabilitació d’aquesta joia renaixentista com a reclam turístic de gran envergadura. Tant és així que en la primera fase d’aquesta rehabilitació destinàrem 80.000 euros d’inversió, i ara seran 75.000 euros més. La suma dels recursos que hem destinat a l’edifici les distintes administracions permetrà al veïnat de Betxí recuperar part del seu llegat històric i que aquest revertesca en més oportunitats econòmiques i turístiques”.

La primera actuació que es va realitzar en el pati del Palau, finançada per la Diputació, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Betxí, va consistir en el reforçament estructural, la reparació de les filtracions d’aigua i la recuperació de l’espai original per a l’ús públic, espectacles i esdeveniments socials. Queda per concloure la rehabilitació amb la segona i tercera fase.

Defensa dels projectes presentats al 1,5% cultural

El vicepresident Barrachina es va reunir a Madrid amb el director general de Vivenda del Ministeri de Foment, Juan Van-Holen Rodríguez, per tal interessar-se per les sol·licituds castellonenques a la subvenció del 1,5% cultural, amb l’objectiu que s’amplie aquesta important ajuda de prop de 700.000 euros que es destinaran a projectes de la província.

Barrachina va assenyalar que “El Govern d’Espanya ha concedit aquest finançament gràcies al treball dut a terme des dels propis municipis de la província i que permetrà mantindre l’aposta pel ric patrimoni que posseïm a la província i que ens permet continuar millorant els municipis de Castelló. Des de la Diputació continuarem treballant per a reivindicar a la Comissió Mixta del 1,5% Cultural que incloga les propostes de la província”.

L’1,5% Cultural és una subvenció que atorga el Ministeri de Foment a projectes centrats en la recuperació del patrimoni històric i que les administracions poden sol·licitar per a dur a terme actuacions concretes sobre projectes de reforma.