Massiva participació a la Fira del Llibre de Betxí

Fira del llibre 2015Este cap de setmana ha tingut lloc la la Fira del Llibre de Betxí en el pati renaixentista del Palau Castell, amb una programació molt variada que ha arribat a tots els públics, amb destacada participació.

Tant des de l’organització, com des de les entitats participants (llibreries, editorials, institucions…) s’ha valorat molt positivament el resultat de la Fira, que ha superat totes les expectatives, tant d’assistència a les presentacions i actuacions culturals com pel que fa a la venda d’exemplars.

Per a Josep Antoni Meneu, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Betxí, “la Fira del Llibre d’enguany podem dir que ha sigut una de les millors que s’han dut a terme en el nostre poble”, i que “bona part de l’èxit està en el marc que va acollir la Fira, el nostre Palau, ja que este lloc li dóna un plus d’excepcionalitat que molts pocs llocs del nostre entorn li poden donar a un esdeveniment cultural com una fira del llibre”.

Meneu ha volgut destacar dos actes: “d’una banda el recital de poetes de Betxí, que van mostrar a la resta de betxinencs i betxinenques la seua creació artística i cultural”; en este acte han participat els poetes locals José Maria Martínez, Carla Murillo, Santiago Mollar, Natalia Viana, Jesús Morcillo, Rafael Mesado, i s’han recitat poemes de José Antonio Teijeiro, Gracel Meneu i Bernardo Moliner. L’altre acte que ha destacat Josep Antoni Meneu ha sigut la presentació de la biografia “Manuel Ferrandis Irles. Un betxinenc de rostre desconegut”, estudi de Miquel Àngel Badenes sobre la vida d’este important arxiver i historiador de Betxí.

La Fira va concloure amb projecció del documental sobre el Palau Castell de Betxí i visita a la casa natalícia de Manuel Ferrandis Irles. A més, cal recordar que la Biblioteca Municipal programa actes al llarg de l’any i acull cada mes la reunió del Club de Lectura.