XXVIIè Transbetxí 2015

Un any més, Betxí es prepara per al Ral.li Transbetxí, la cursa més singular i especial del món del motor a les nostres comarques.

Transbetxí 2015Des de l’any 1989, el “Ral·li Transbetxí” discorre pels camins i pistes del nostre terme municipal. La competició, tot i que renovada, ha mantingut un component cultural, que es manifesta en el significat tradicional de la màquina per als llauradors, i pel seu caràcter festiu, en el que veïns i visitants participen any rere any.

El naixement de la carrera, fruit de la imaginació d’un grup d’amics que va esdevindre en Associació Fora d’Hores, es va materialitzar en una primera edició amb nou equips participants que tenia com a única intenció la diversió i el contacte amb la natura. Al dia següent, aquells mateixos motocultors, aleshores sense cap millora tècnica, van passar de l’ús esportiu a les habituals funcions de llaurant els camps de tarongers.

Ara, amb l’evolució de les màquines i les modificacions i transformacions realitzades pels propis components de l’equip, els objectius són uns altres; els participants volen guanyar.

L’Ajuntament de Betxí és l’organitzador del XXVII Ral·li Transbetxí 2015 i té la responsabilitat de coordinar als col.laboradors i col.laboradores i voluntaris, que exerceixen funcions en l’esdeveniment esportiu. A més, sol·licita els permisos necessaris, relatius als accessos als accessos als trams pels que circularan els vehicles, i disposa i concerta els serveis mèdics, policia local, altres membres de seguretat i ordre públic.

El Transbetxí és una prova reconeguda per la Federació de Motociclisme de la Comunitat Valenciana (FMCV) que, a través dels seus comissaris esportius i del Director de Carrera, vetla per l’aplicació del reglament.

El XXVII Ral·li Transbetxí  2015 constarà d’un pròleg en el circuït del Polígon Molí d’en Llop, que s’iniciarà a les 00:00 hores del dissabte 11 d’abril, en el qual se determinarà l’ordre d’eixida per als posteriors cinc trams, a realitzar eixe mateix dia (dos trams pel matí i tres per la vesprada).

Informació:

http://www.transbetxi.com 

http://www.betxi.es