Nerea Morán revalida els títols de campiona provincial d’escacs juvenil i cadet

El Club Escacs Betxí ha pres part en les finals provincials de Vila-real i en el torneig d’escacs Magdalena 2015.

El passat 1 de març es van disputar a Vila-real les finals provincials d’escacs en les categories de sub 8, sub 10, sub 12 i juvenil o sub 18. L’obligatorietat que els participants estigueren federats, va fer que de Betxí únicament participara Nerea Morán.

final_provincialsEn les categories dels més menuts, sub 8 i sub 10, el campió va ser Nicolás Bellón, de Castelló, a qui ja vam poder vore a Betxí com a guanyador -10 en el torneig disputat al Palau el passat mes de novembre. La campiona va ser Isabela Mihaila, també de Castelló.

Per la seua banda, en la categoria sub 12, Óscar Gargallo va ser el campió del Circulo Mercantil i, finalment, en la categoria juvenil o sub-18, amb gran igualtat en totes les partides, ja que més de la meitat van acabar en taules i amb una diferència de sols un punt entre el segon i el cinquè classificat, es van acabar imposant Sergio Gimeno, del Vila-real, i Nerea Morán, que un any més torna a aconseguir els títols de campiona provincial juvenil i cadet.

El Club Escacs Betxí també va prendre part en el torneig d’escacs Magdalena 2015, disputat a Castelló el passat 15 de març, en el qual van participar sis xiquets: Andreu Llop, Pablo Albesa, Rubén Aguilella, Sergi Puertas, Daniel Juárez i Iker Moreno, ja que Jesús Gómez va ser baixa d’última hora per malaltia.

escacs_magdalena

El nivell del torneig va ser molt alt, atès que la prova era puntuable per a la copa i campions i molts jugadors de clubs de València van prendre part. En general, la participació va ser molt bona, i van concórrer Andreu i Pablo, en la categoria sub 8, que van aconseguir 1 i 2 punts, respectivament. Per la seua banda, Rubén, Sergi i Daniel van aconseguir 3 punts cadascun i van guanyar la meitat de les rondes. Finalment, Iker va realitzar un magnífic torneig, amb 4 victòries de 6 partides i van quedar sols a un punt del segon classificat i a 0,5 punts dels trofeus.

Informació facilitada per Paco Morán Marzal.