Festa de Sant Antoni 2014

Programa d’actes

IMG_6303 - CòpiaDissabte, dia 11

– A les 19:15h, primer dia de la novena en honor a sant Antoni.

– A partir de les 19:00h, “VIII Sant Antoni Pop Festival” al Restaurant Brisamar.

Diumenge, dia 12

– A les 11:30h., des de la Plaça Major, es donarà l’eixida de la “IV Cursa Solidària contra el Càncer”. Organitza Associació Local contra el Càncer. Col·labora Ajuntament de Betxí.

– A les 19:00h., en el Teatre Municipal, acte institucional de proclamació del Clavari Major de Sant Antoni 2014 a SANTIAGO MOLLAR FRANCH. A continuació es procedirà a l’entrega dels premis dels concursos de 2013:

Dijous, dia 16 (vespra de Sant Antoni)

– Pel matí, benedicció dels rotllets de sant Antoni a les escoles.

-A les 12:00h, volteig de campanes per anunciar la festivitat del Patró de la localitat.

-A les 20:00h. en la porta de l’Església Parroquial, benedicció dels animals i dels rotllos. A continuació cercavila, encesa de la foguera al final del C/ S. Antoni i entrega del tradicional rotllo en la Plaça Major, on també s’interpretarà el “Ball del Barril” i altres balls populars a càrrec del “GRUP DE DANSES LES PASSERES”  i  “EL GRUP DE DANSES L’ARQUET”.

Divendres, dia 17 (Festa de Sant Antoni Abat, Sant Patró de Betxí)

-A les 9:30h. volteig de campanes i eixida  de la romeria en direcció a la Muntanyeta de Sant Antoni amb la col·laboració dels Quintos 2014, Colla de Dolçainers i Tabaleters i la Unió Musical de Betxí

-En el trajecte, l’Ajuntament obsequiarà als romers amb una coqueta de sal i oli.

-A les 12:00h., Missa Solemne presidida pel mossèn Gabriel Bettin Vallejo en honor a sant Antoni en l’Ermita de la “Muntanyeta de Sant Antoni”, amb la participació del Cor Parroquial.

-A continuació, en la replaça de l’Ermitori, interpretació del “Ball del Barril” i altres balls populars a càrrec del “GRUP DE DANSES LES PASSERES” I EL GRUP DE DANSES L’ARQUET”.

-A les 18:00h., recollida del Sant i retorn de la romeria a l’Església Parroquial.

Dissabte, dia 18.

A les 11:30h, taller de Pilota Valenciana per a xiquets i xiquetes, a la Plaça Major. Organitza: Regidoria de Joventut.

Diumenge, dia 19 (Festa Solemne de Sant Antoni Abat en la Parròquia).

A partir de les 17:45h., últim dia de la novena i missa. Posteriorment, a les 19:00h., SolemneProcessó  amb la imatge de Sant Antoni acompanyada per la Unió Musical de Betxí i llançament de focs d’artifici. Finalment, en la parròquia, cant dels gojos i veneració de la  relíquia.

Notes d’interés:

– Durant els mesos de gener i febrer, en el Teatre Municipal, hi haurà una exposició de les fotografies presentades al concurs Vila de Betxí 2013.

– Es recorda que la panyoleta serà la de l’any passat: aquelles persones que no en disposen, podran adquirir-ne a l’Ajuntament en horari d’oficina per 1’50 € per unitat.

Un pensament sobre “Festa de Sant Antoni 2014

Deixa un comentari